Családi házak

 

Családi házak

 

A ház koronája  a tető. Sokat lehet egy épület megjelenésén rontani, de javítani is a tető minőségével. Nagyon sokszor nem az a fontos menyire kreatív a kivitelező, hanem mennyire precíz. Ha egy egyszerű tető pontosan van összerakva már jól néz ki. Érdemes megtudni a kivitelezőtől menyire jártas a szakrajz (tervrajz) olvasásban. Sajnos előfordul olyan tapasztalat, hogy  nincsen tisztában a vállalkozó az anyag és méretjelzésekkel.

Koszorú

A családi házak tetejének alapját általában a koszorú képezi, ezért ezen a ponton sok múlik a kőműves mesteren is. 

Ha a koszorú egyenes (lehetőleg lézerrel szintezve) sokkal könnyebb a további precíz építkezés. Mivel nem zsinórpad alapján hanem számítógépes szabászterv szerint szabjuk az elemeket nincs lehetőségünk a tervtől való eltérésre, ebbe beleértve a talpszelemen síkját illetve egymáshoz illeszkedő szögeit. 

Szerkezet

Szerkezet állítás előtt a szabászlista készítésekor gondolni kell a munka utolsó mozzanataira. Tudnunk kell milyen cserép lesz a tetőn, lesz-e padlástér beépítés a közeljövőben, mekkora ereszkinyúlást szeretnének, hol lesz a kémény, lesz-e tetőablak, szeretnének-e napelemet, napkollektort? 

Kiszellőzés

Nagyon nagy hangsúlyt fektetünk egy padlásteres tetőtérben a megfelelő kiszellőzésre!

A légáramlást két helyen lehet megvalósítani a tető rétegrendjei között. 

Az egyik közvetlenül  a cserép és a páraáteresztő fólia között. Ennek lehetőségét az ellenlécekkel alakítjuk ki.

A másik lehetőség hogyha a tetőfólia és a belső gyapotszigetelés között hagyunk minimum 5 cm légutat.

Felületkezelés

Ajánlott márkánk a MILESI.

Kültéri felületképzést sokféle módon lehet kialakítani.

Lehet szerkezet állítás előtt illetve a tető elkészülte után is. Ajánlatosabb előtte hiszen így lehet minőségi felületet készíteni. A lazúrt vagy más festéket fel lehet hordani ecsettel, hengerrel, mártással, fújással. Általában hengerrel dolgozunk, mivel fújásnál lényegesen takarékosabb, viszont egyenletesebb, homogénabb felületet lehet kialakítani az utóbbival. Festés 3 rétegből áll, rétegek között a felület fel van csiszolva. 

 

Tetőfedés

A héjjalás egy külön szakmát foglal magába. Minden tetőfedő anyagnak külön technológiája van. Vállaljuk a cserép (kerámia), zsindely, lemez, beton, polikarbonát, üveg anyagú fedések kivitelezését.

Tetőablak beépítés

A VELUX Magyarország Kft-vel kötött szerződés keretében, termékeik - garanciavállalással egybekötve - beépítését elvégezzük, valamint szervizelünk.

 

Továbbiakban megtekinthetik munkáink egy részét:

Családi ház
Családi ház
Családi ház
Családi ház

Cubase Webstúdió 2013-2024

Marton-Dobosi Róbert - telefon:+36 30/455-51-37 - email: kerti.fa@gmail.com